Alles voor de leukste boodschap
Lokaal assortiment
Fijne werkplek

Dorpsboerderij Nieuwkoop grote winnaar van de Jumbo Bas Bobeldijk Sponsoractie

Na zes weken sponsorvouchers sparen - en online verzilveren - bij Jumbo Bas Bobeldijk in Nieuwkoop is er een einde gekomen aan de Jumbo Bas Bobeldijk Sponsoractie. Op woensdagavond 24 april was de afsluitende avond in de kantine van SV Nieuwkoop waar alle deelnemers hun verdiende sponsorcheques in ontvangst mochten nemen. Dorpsboerderij Nieuwkoop was de grote winnaar en mocht een cheque ter waarde van bijna 2000 euro ontvangen uit handen van supermarkteigenaar Bas Bobeldijk.

68 deelnemers

De Jumbo Sponsoractie bleek een enorm succes, met maar liefst 68 lokale verenigingen, stichtingen en scholen die deelnamen aan deze spaaractie. Bas Bobeldijk kijkt met trots terug op de buitengewone inzet van alle deelnemers: "Het was fantastisch om te zien hoe enthousiast iedereen meedeed en hun uiterste best deed om extra vouchers te verzamelen." Gedurende de actie organiseerde Jumbo Bas Bobeldijk drie verenigingsmarkten op het Kennedyplein, waar de deelnemers hun organisaties extra onder de aandacht konden brengen. Zo gaf hij een extra dimensie aan de Sponsoractie. De energie en creativiteit spatten ervan af, zoals de spectaculaire optredens van de dansers van Dance Centre i-Movement, die met maar liefst acht dansgroepen aanwezig waren. Dit leverde de dansschool van Inge Pieterse een extra cheque op van maar liefst 750 euro.

Extra sponsorvouchers

Ook werd de inzet van Volleybalvereniging Waterlanders beloond, die opvielen door hun actieve aanwezigheid op sociale media met meerdere video's over de sponsoractie en hun vele vrijwilligers die in een geel Jumbo-jasje waren gestoken. Fietsmaatjes Nieuwkoop werd vanwege alle extra inspanningen om de sponsoractie bekend te maken onder winkelend Nieuwkoop ook extra beloond. Deze vrijwilligers waren gedurende de actie wekelijks aanwezig op de Nieuwkoopse zaterdagmarkt, hadden heel veel actiebordjes geplaatst in Nieuwkoop en mochten op de lokale radio hun actie promoten. Al deze inspanningen leverde voor de Fietsmaatjes een extra cheque van 1000 euro op. “Van het geld willen we graag een nieuwe accu kopen voor de duofietsen zodat we ze nog vaker kunnen inzetten", aldus Joop Groen in 't Wout. 

Gastspreker Sponsorloper Jeroen

In het programma van de afsluitende Sponsoravond was ook ruimte voor een inspirerend verhaal van gastspreker Jeroen van Veen. Als Sponsorloper liep Jeroen een jaar lang elke dag gemiddeld 10 kilometer hard. Dit met als doel om voor het Prinses Máxima Centrum en alle kinderen en ouders daar een zo mooi mogelijk bedrag op te halen. Hij vertelde over zijn belevenissen en hoe hij in een jaar tijd ruim 1 miljoen euro wist op te halen. Hij gaf de nodige tips mee om vooral echt van iedere dag - en de meest kleine dingen - te genieten en vooral daar ook de tijd voor te nemen.  

Vijver opknappen

De grote winnaar van de avond was Dorpsboerderij Nieuwkoop. Ook zij werden nog eens extra beloond met twee cheques vanwege hun actieve inzet. “We hebben zo'n grote groep vrijwilligers die ons heeft geholpen. Zo konden we onder andere een hele leuke video maken en onze dorpsboerderij promoten", aldus Ingrid en Olga die voor de gelegenheid hun roze varkensoutfits hadden aangetrokken. De Dorpsboerderij wil met alle opbrengsten de vijver gaan opknappen. “Met leuke planten, een mooie houten brug en hopelijk ook met een mooie fontein.” 

Actieve verenigingsleven

Bas Bobeldijk kijkt terug op een enerverende avond en spreekt de verwachting uit om ook volgend jaar weer een Sponsoractie te gaan organiseren. Als ondernemer is hij enorm betrokken bij de Nieuwkoopse gemeenschap met zijn supermarkt in het centrum van Nieuwkoop. “We willen dan ook graag iets terugdoen voor de hele gemeenschap en vooral het actieve verenigingsleven hier. Dat enthousiasme werkt aanstekelijk, daar doen we met het z'n allen voor!” 

Sociale media

Blijf kijken voor leuke nieuwtjes, giveaways, aanbiedingen en meer!

Jumbo Bas Bobeldijk © 2024

Gerealiseerd door: STRIXI